Päärynäiset hirvenfilepihvit
Leikkaa fileestä n. 3 cm :n paksuisia pihvejä. Painele pihvit tasaisiksi ja kiedo ympärille amerikanpekoniviipaleet. Paista nopeasti hyvällä lämmöllä voi-öljy -seoksessa. Mausta pihvit molemminpuolin suolalla ja mustapippurilla.
Asettele pihvit uunivuokaan ja laita päälle Musta-Pekka -pippurijuustoa tai Pikkusisko valkosipulijuustoa. Peitä pihvit säilykepäärynän puolikkailla. Lämmitä n. 2,5 dl ruokakermaa ja liota siihen n. 200 g valkosipulituorejuustoa. Kaada seos pihvien päälle. Laita uuniin noin puoleksi tunniksi.
Tarjoa päärynäfileet joko valkosipuliperunoiden tai riisin kera. Kun tarjolle laitetaan vihersalaattia, patonkia ja punaviiniä, on meillä ruoka mitä maittavin!
P.S. Vuosikokous 2009 sai nauttia tätä Laitinen & Laitinen tekemänä ja hyvää oli. Ainesosien määristä ei ole täyttä varmuutta, :) .
HIRVEN SYDÄNTÄ PIKANTILLA VALKOSIPULIAROMILLA
Ammu hirvi tai ole kaveria ampujan kanssa ja ruinaa siltä hirven (mieluimmin vasan) sydän. Mene tämän aarteen kanssa kotio ja laita sydän kylmään veteen likoamaan jotta kaikki veret lähtee pois. Osta kaupasta amerikan pekonia ja valkosipulia. Puhdista sydämestä pahimmat rustot pois ja leikkaa se koosta riippuen kahteen tai neljään osaan, sillain pitkittäin. Laita valkosipulin kynsiä sydämen onkaloihin oman maun mukaan.Suolaa käyttele myös sopivasti. Kääri pekonisuikaleet ympärille. Jos paistos meinaa pullistella eikä pysy kasassa niin käytä paistonarua. Sitten folio ympärille ja uuniin. 200*C ja pari tuntia paistoa. Ison hirven sydän pidempäänkin.
Anna jäähtyä foliossa ja varmista että olutta on riittävästi. Tästä kun leikkaa ohuita suikaleita illanistujaisiin niin olutta kuluu varmasti. Mutta on älyttömän hyvää!!!!
Resepti löytyi Pekan repusta, taas..